Authentieke smaak &
écht vakmanschap
< Terug

SUPERFOOD!

Wist je dat “orgaanvlees de meest geconcentreerde bron van voedingsstoffen is, inclusief vitamine, mineralen en vetzuren“? Dat schrijft Pascale Naessens in haar kookboeken over lever, het basisingrediënt van paté: “Zeker lever scoort heel hoog en kan gerust een superfood genoemd worden. Ook in de natuur kiezen roofdieren eerst voor de lever, de nieren en het hart. Lever is wellicht de rijkste natuurlijke bron van vitamine A en andere vetoplosbare vitaminen (zoals D, E en K2), en bevat grote hoeveelheden van het vitamine B-complex, waaronder vitamine B12 en foliumzuur. Het is ook een rijke bron van goed opneembaar ijzer en koper, van het co-enzym Q10 en van de vetzuren EPA en DHA. Lever bevat bovendien een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C.” En wie zijn wij om Pascale Naessens tegen te spreken…?
Wist je dat orgaanvlees de meest geconcentreerde bron van voedingsstoffen is, inclusief vitamine, mineralen en vetzuren?